top of page
Tejtermékek 2.jpg
Tejtermékek 3.jpg
Kemenesfood Logo, tejtermékek, tej, vajkrém, kefír, krémsajt, fermentált tejtermékek.
Tejföl
Tejtermékek Felföl 1.jpg
Tejtermékek Felföl 2.jpg
Kemenesfood, tejtermékek, tej, vajkrém, kefír, krémsajt, fermentált tejtermékek, Felföl
A felföl "a növényi tejföl" tejből, növényi zsiradék hozzáadásával
készített tejföl állagú homogén, sűrűn folyós tejkészítmény. 
Salátákhoz, habaráshoz, rakott vagy párolt zöldségekhez
nagyon finom a tejföl helyettesítőjének.
A felfölt a tejre érzékenyek is fogyaszthatják.
A termék ára olcsóbb, mint a hagyományos módon készült tejfölé.
Kefir
Joghurt
Kemenesi Felföl 20%
Tejtermékek Tejföl 2.jpg
Kemenesfood, tejtermékek, tej, vajkrém, kefír, krémsajt, fermentált tejtermékek, Tejföl 20%
A tejföl vagy tejfel csontfehér színű, feldolgozástól függően kesernyés vagy savanykás ízű, homogén, sűrűn folyós tejkészítmény. A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával,homogénezéssel
és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett alvasztással készült 
savanyú tejszín. A tejföl az aludttej föle, annak zsírtartalma, 
azaz savanyútejszín. A jó minőségű tejföl színe hófehér, állománya 
sűrűn folyó, krémes, íze enyhén savanykás.
Kemenesi Tejföl 12%, 20%
Felföl
Tejtermékek Kefir 1.jpg
Tejtermékek Kefir 2.jpg
Kemenesfood, tejtermékek, tej, vajkrém, kefír, krémsajt, fermentált tejtermékek
A kefír krémes állagú, íze enyhén savanyú. A hagyományos kefírt friss tejből és kefirszemcsékből készítik. A kefirszemcsék szerkezete a tejbaktérium és az élesztő szimbiotikus kapcsolatából alakult ki.
Kemenesi KefÍr
Tejtermékek Joghurt 1.jpg
Tejtermékek Joghurt 2.jpg
Kemenesfood, tejtermékek, tej, vajkrém, kefír, krémsajt, fermentált tejtermékek, Joghurt
A joghurt hófehér, aromája jellegzetes, kissé besűrített,
5% zsírtartalmú tejből, egyedi  baktériumtenyészettel,
úgynevezett joghurtkultúrával történő beoltás után,
alvasztással készített tejtermék. 
Kemenesi JOGhurtcsalád
bottom of page