top of page




Tejföl



A felföl "a növényi tejföl" tejből, növényi zsiradék hozzáadásával
készített tejföl állagú homogén, sűrűn folyós tejkészítmény.
Salátákhoz, habaráshoz, rakott vagy párolt zöldségekhez
nagyon finom a tejföl helyettesítőjének.
A felfölt a tejre érzékenyek is fogyaszthatják.
A termék ára olcsóbb, mint a hagyományos módon készült tejfölé.
Kefir
Joghurt
Kemenesi Felföl 20%



A tejföl vagy tejfel csontfehér színű, feldolgozástól függően kesernyés vagy savanykás ízű, homogén, sűrűn folyós tejkészítmény. A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával,homogénezéssel
és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett alvasztással készült
savanyú tejszín. A tejföl az aludttej föle, annak zsírtartalma,
azaz savanyútejszín. A jó minőségű tejföl színe hófehér, állománya
sűrűn folyó, krémes, íze enyhén savanykás.
Kemenesi Tejföl 12%, 20%
Felföl



A kefír krémes állagú, íze enyhén savanyú. A hagyományos kefírt friss tejből és kefirszemcsékből készítik. A kefirszemcsék szerkezete a tejbaktérium és az élesztő szimbiotikus kapcsolatából alakult ki.
Kemenesi KefÍr



A joghurt hófehér, aromája jellegzetes, kissé besűrített,
5% zsírtartalmú tejből, egyedi baktériumtenyészettel,
úgynevezett joghurtkultúrával történő beoltás után,
alvasztással készített tejtermék.
Kemenesi JOGhurtcsalád
bottom of page